AKTUELT
Inføringskurs
vår 2017
2. mars.- 16. mars.
Les mer her

Foredrag "Radical Silence" lagt ut på Artikler / Lenker

Ny og ønsker å bli kjent med zen praksis?
Vi har åpen meditasjon søndager kl 10:00. Orientering 09:30 etter avtale.

Les mer ...

OM ZEN
Zen er en gren av buddhismen som legger spesiell vekt på meditasjon - en praksis hvor man fokuserer på sinnet.

Les mer ...

Zazen sangen
Levende vesener er opprinnelig alle buddhaer.
Det er som is og vann.

Les mer ...


OM OSS

Senterets historie startet den 4. februar 1972 da Zen-skolen hadde sitt første møte. I Zen-skolens pionértid var det stor entusiasme, mye god meditasjon (zazen) og endeløse diskusjoner for å etablere en norsk form for zen. Dette førte ofte til store frustrasjoner, men også til mye moro.

I 1981 ble det knyttet forbindelse med Joshu Sasaki Roshi, en japansk zenmester bosatt i USA med tilknytning til Myoshin-ji- linjen i Rinzai-tradisjonen. Joshu Sasaki Roshi var i Norge i 1984 og 1986. Denne konfrontasjonen med tradisjonell Japansk Zen førte til at Zen-skolen ble omorganisert i 1987 og skiftet navn til Oslo Zazenkai. Det ble besluttet å knytte kontakt med Joshu Sasaki Roshis disippel, den østerriskfødte Zen-mester Genro Seiun, Osho. Genro, Osho var første gang i Norge i 1988, og har siden da vært en viktig støtte og inspirasjonskilde for senterets utvikling. Oslo Zazenkai kan best karakteriseres som en periode hvor grunnlaget for tradisjonell Rinzai Zen ble lagt. I forbindelse med innflytting til egne lokaler i 1996 var det derfor naturlig å skifte navn til Rinzai Zen Senter Oslo.

Hovedaktiviteten i Rinzai Zen Senter er morgen- og kveldsmeditasjon. Praksisen er åpen for alle interesserte, uavhengig av livvsyn.

Senteret arrangerer også mer uformelle møter med vekt på studier, samtaler og sosialt samvær. Vi holder jevnlig innføringskurs, helgemeditasjoner og en intensiv ukesmeditasjon en gang i året.

Sitte stille, ikke gjøre noe.
Våren kommer og gresset gror av seg selv.
FORSIDE
AKTIVITETER
INNFØRINGSKURS
ARTIKLER / LENKER
LÆRERE
  SESSHIN
  OM RINZAI ZEN SENTER
  NYHETER
  KONTAKT OSS
  BLI MEDLEM?